Otel Bilgileri

KKTC Hakkında
Eşsiz Akdeniz iklimi, sıcakkanlı insanları ile Cleopatra'nın aşk adası olarak bilinen efsanevi Kuzey Kıbrıs, 3 kıtanın birleştiği lokasyondaki en güzel adalardan biri olma özelliğini asırlardır taşıyor. Her türlü deniz sporları için adeta bir cennet olan Kuzey Kıbrıs Adası ayrıca zengin arkeolojik kalıntıları ve efsanevi güzellikleri ile de tarihin bir parçası olmanıza fırsat sağlamaktadır. Senenin 360 günü neredeyse hiç kapanmayan mavi gökyüzü ve dünyanın başka hiçbiryerinde rastlayamayacağınız güzellikleri, eşsiz koyları ve mükemmel doğası ile Cennet Ada olarak anılmakta. Tüm bu güzelliklerinin yanına zengin Akdeniz mutfağını da koyduğunuzda ideal tatil için düşünülen her şey Kuzey Kıbrıs' ta mevcut. Sezar'ın Kleopatra'ya aşkını kanıtlamak için hediye ettiği bu aşk adasında Akdeniz'in mucizevi güzelliklerini ve Beşparmak Dağlar'ıyla birleşen görkemini izleme imkanını bulacaksınız.

 

Girne Kalesi
7.yy'da, Arap akınlarına karşı kentin korunması için yapılmıştır. Kalenin içinde 1100'lü yıllarda yapıldığı sanılan bir Bizans kilisesi (St. George Kilisesi) yer almaktadır. 1570 yılında Kıbrıs'ın Osmanlılar tarafından fethi sırasında şehit düşen Osmanlı Amirali Cezayirli Sadık Paşa'nın lahiti de kalede bulunmaktadır. Kalenin diğer bölümlerini Kuzeybatı, Güneybatı ve Güneydoğu Venedik kuleleri, Lüzinyan dönemi Bekçi odası, Lüzinyan dönemine ait büyük salon, çeşitli zindan ve ambar amaçlı kullanılmış olan odalar, Bizans dönemine ait kule, Venedik Savunma platformu, sarnıç, Venedik dönemine ait cephanelik ve top mazgalı ve Batık Gemi Müzesi oluşturur. Kalede yakın dönemde, Eski Eserler Dairesi tarafından yapılan çalışmalarla çeşitli tarihsel tipleme ve mekan canlandırmaları ile adeta bir Açık Hava Müzesi atmosferi yaratılmaya çalışılmaktadır.

 

Bellapais Manastırı
Girne’de bulunan Bellapais Manastırı 1158 ve 1205 yılları arasında inşa edilmiş. Kuzey sahillerinin tümüne hükmedebilen görüşü ve güzel dağ manzarası ile Kıbrıs’ta gotik mimarî tarzının görülmesi gereken en önemli yer ve eserlerinden biridir. Manastır’da bugün konser salonu olarak kullanılan bir de salon mevcuttur, ki bu salon savaş yıllarında kurşun yağmuruna tutulmuş, bugün halen kurşun izleri bulunmaktadır.

 

St. Hilarion Kalesi
Kale üç ayrı bölümden oluşmaktadır. En alt bölümde yer alan ana girişi koruyan savunma yeri Bizanslılar tarafından 11.yy'da güçlendirilmiştir. Aşağı bölüm atlar ve askerler için kullanılmaktaydı. Orta bölümde, kralın sarayı, mutfak ve kilise yer almaktadır. Bu bölümde bir de su deposu bulunur. Yukarı Kalenin girişinde bir Lüzinyan Kapısı vardır. İki zirvenin ortasında ise bir avlu bulunmaktadır. Soylular doğu bölümünde ikamet ederler, mutfak ve diğer gündelik odalar ise batı bölümünde yer alırdı. Kraliyet konutunun ikinci katında bulunan Kraliçe Penceresi'nden (gotik tarzda oyulmuş bir pencere) çevrenin panoraması doyumsuzdur. En üstteki bölümde ise Prens John kulesi bulunmaktadır.

 

Mercure Otel Hakkında
5 yıldızlı Mercure Otel, Akdenizin sonsuz maviliğinin içinde, Girne şehir merkezinden 6 km, ve Ercan havaalanından 55 km uzaklıktadır.

Girne' nin en güzel yerinde, zengin döşenmiş standart oda özelliklerinin arasında misafirlerimize güvenlik kasası, merkezi ısıtma, minibar, direkt telefon hattı, banyo küveti, saç kurutma makinesi, kablosuz internet bağlantısı, LCD TV gibi alternatifler sunulmaktadır.

Kuzey Kıbrıs' ın en büyük sağlık ve güzellik merkezi olma özelliğini taşıyan Mercure SPA 133m² Isıtmalı Kapalı Havuzu, Türk Hamamı, Fin Hamami, Saunaları, Jakuzileri, Spor Salonu, Özel egzersiz ve dans stüdyosu, Özel Bakım Odaları ve uzman masör/masöz' ler tarafından uygulanan Klasik ve Uzakdoğu masajlarıyla tematik masaj salonlarını içermektedir. Ayrıca SPA Merkezi bünyesinde 2 adet aydınlatmalı tenis kortu bulunmakta olup, dileyen misafirlere, raket ve tenis topu gibi ekipman sağlanmaktadır.